photo
Cosmoveda Anyż BIO - mielony, 23 g
Producent: Cosmoveda
<h2 class="CxSpFirst" style="text-align: justify;">Przyprawa ajurwedyjska o <strong>słodkim i pikantnym aromacie</strong>.</h2> <p class="CxSpMiddle" style="text-align:justify"> </p> <p class="CxSpFirst" style="text-align:justify"><font style="box-sizing:border-box; -webkit-font-smoothing:antialiased; text-rendering:optimizelegibility; outline:none 0px !important; font-style:normal; font-variant-ligatures:normal; font-variant-caps:normal; font-weight:400; letter-spacing:normal; orphans:2; text-align:left; text-transform:none; white-space:normal; widows:2; word-spacing:0px; -webkit-text-stroke-width:0px; text-decoration-style:initial; text-decoration-color:initial; vertical-align:inherit">Przyprawy nadają potrawom <strong>przyjemny smak</strong> i są <strong>sercem kuchni ajurwedyjskiej</strong>. W Ajurwedzie kojarzone są z <strong>równoważeniem sześciu smaków</strong> i <strong>równoważeniem dosz</strong>. Dosze (vata, pitta i kapha) to zasady ajurwedy, które nie mają odpowiednika we współczesnej nauce.</font></p> <p class="CxSpFirst" style="text-align:justify"> </p> <h3 class="CxSpFirst" style="text-align: justify;">Wg Ajurwedy <strong>anyż stymuluje Agni</strong>** i wpływa na równowagę Dosz** (<strong>zwiększa doszę Pitta</strong>).</h3> <p class="CxSpFirst" style="text-align: justify;">**Zasady Ajurwedy, które nie posiadają odpowiednika we współczesnej nauce. </p> <p class="CxSpFirst" style="text-align:justify"> </p> <p class="CxSpFirst" style="text-align:justify"><strong>Anyż</strong> ma słodki i pikantny aromat. W smaku przypomina koper włoski i anyż gwiazdkowy. Jest często używany do przygotowywania chleba i wyrobów piekarniczych. Nie powinno go zabraknąć również podczas przygotowywania świątecznych wypieków. Ze względu na łagodny smak anyż jest często stosowany w mieszankach herbacianych i alkoholach.</p> <div...
Sklep: www.futunatura.pl
Cena: 14.99
Przejdź do sklepu